Obavijesti Uncategorized

Održana konferencija “Uloga ESF-a u promicanju socijalnog dijaloga”


U četvrtak, 13. travnja 2017. u Zagrebu, održana je konferencija „Uloga Europskog socijalnog fonda u promicanju socijalnog dijaloga“. Konferenciju je organiziralo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kao Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.. U skladu sa promicanjem važnosti socijalnog dijaloga te njegovog razvoja, na predmetnoj konferenciji predstavljeni su najbolji projekti vezani uz socijalni dijalog, a koji su sufinancirani u prethodnoj fazi natječaja u okviru Poziva „Jačanje socijalnog dijaloga – faza I. i II..

Među izlagačima koji su predstavljali svoj projektni rad, prezentaciju je ispred Matice hrvatskih sindikata i Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja održala Lucija Barjašić Špiler, voditeljica triju uspješno provedenih projekata u razdoblju od 2014. do 2016. godine. Predstavljena su dva projekta Matice hrvatskih sindikata „Jačanje sindikata i predstavnika radnika za socijalni dijalog“ (Faza I.) i „Jačanje socijalnog dijaloga – doprinos bipartitnim i tripartitnim procesima“ (Faza II.) te jedan projekt Sindikata znanosti „Jačanje socijalnog dijaloga u sektoru znanosti i visokog obrazovanja“ (Faza II.). Upravo su ova tri uspješno provedena projekta, kao i projekti ostalih izlagača na konferenciji prepoznati od nadležnih institucija kao primjeri dobre prakse, koji su doprinijeli unapređenju i razvoju socijalnog dijaloga te socijalnog partnerstva.

S ciljem daljnjeg unapređenja i razvitka socijalnog partnerstva i dijaloga te potaknuti primjerima dobre prakse uspješno provedenih projekata, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava najavilo je nove aktivnosti u okviru treće faze natječaja „Jačanje socijalnog dijaloga“ za čije je svrhe alociran iznos od 18.000.000,00 kn bespovratnih sredstava. Objava natječaja  planirana je  28. travnja 2017.

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Matice hrvatskih sindikata.